“Pala” petorka: Krali po kućama, ukrali čak i auto kojeg su zapalili

Policijski službenici Policijske postaje Prelog dovršili su kriminalističko istraživanje nad petoricom mladića s području Međimurske županije u dobi od 17 do 20 godina zbog sumnje da su počinili sedam kaznenih djela (pet teških krađa, te oštećenje tuđe stvari i neovlaštenu uporabu tuđe pokretne stvari).

Sumnjiče se da su između 3. ožujka i 24. svibnja ove godine provalili u pet obiteljskih kuća na području Držimurca, Novakovca, Domašinca, Gardinovca i Turčišća, odakle su otuđili novac, nakit, ručne satove, plinske pištolje, sunčane naočale i mobitele.

Nadalje, tijekom noći s 26. na 27. svibnja u Turčišću, korištenjem žica ispod volana stavili su u pogon otključani Golf, čakovečke registarske oznake i njime se odvezli na poljski put u blizini mjesta Piškorovec, gdje su ga potom zapali. Materijalna šteta pričinjena opisanim kaznenim djelima procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv punoljetnih, odnosno prema maloljetnom osumnjičeniku podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku za mladež.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije