Božidar Kolarić: Čehoka smo još 2011. izvijestili o stanju na Bazenima

Svjedočenjem gradskog vijećnika Božidara Kolarića, koji je zaposlen u Javnoj ustanovi Gradski bazeni na poslovima održavanja, nastavljeno je danas na Županijskom sudu u Varaždinu suđenje u slučaju «Bazeni».

Podsjetimo, bivšu ravnateljicu te javne ustanove, Nataliju Žetko, njezinog zamjenika Željka Čengića i zaposlenice računovodstva Ljiljanu Golić Domislović i Lidiju Kojdić tereti su da su malverzacijama sa studentskim ugovorima i paragon blokovima za naplatu usluga iz Javne ustanove Gradski bazeni izvukli oko 1,5 milijuna kuna, oštetivši pritom državni proračun za 600 tisuća kuna. Konkretno, optuženi su za kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, utaje poreza, krivotvorenja službene isprave te pomaganja u tim kaznenim djelima.

Božidar Kolarić u svom je svjedočenju naglasio da je bilo poznato da su se novcem koji se prikupljao naplatom usluga preko paragon blokova te se nije računovodstveno evidentirao plaćale usluge restorana koji je djelovao u sklopu te javne ustanove dodavši da su bivša ravnateljica Natalija Žetko i njezin zamjenik Željko Čengić morali znati da se posluje na taj način.

– Bez njih nije se mogla kupiti ni šibica, tako da su sigurno znali da se usluge bazena naplaćuju putem paragon blokova, a morali su znati i da je to protuzakonito – naglasio je Kolarić dodavši da su on i nekoliko zaposlenika prijavili svoja saznanja bivšem gradonačelniku Ivanu Čehoku.

Više o ovome sudskom postupku čitajte na portalu Varazdinski.hr:

> Kolarić: Čehoka smo još 2011. izvijestili o stanju na Bazenima

> Bazeni: Kršenje zakona izvjesno – tko i u kojoj mjeri, tek treba utvrditi

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije