Podignuta optužnica protiv 34-godišnjaka koji je usmrtio pješaka

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je nakon provedene istrage podiglo optužnicu pred Općinskim sudom u Čakovcu protiv 34-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Okrivljenika se tereti da je oko 06,15 sati 13. studenog 2014. u Šenkovcu upravljao osobnim automobilom pod znatnim utjecajem alkohola i zbog toga vozio suviše velikom brzinom koja nije bila prilagođena noćnim uvjetima, mokrom kolniku i kiši te je prednjim dijelom vozila udario u pješaka koji je prelazio kolnik. Pješak je preminuo istog dana uslijed mnogobrojnih teških ozljeda – priopćili su iz ODO Čakovec.

Kao što smo već pisali nesreća se dogodila u Ulici maršala Tita u kojoj je smrtno stradao 87-godišnji pješak iz Šenkovca koji je prelazio kolnik izvan obilježenog pješačkog prijelaza, a da se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. U tom je trenutku na njega naletio osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola (0,74 promila) upravljao 34-godišnjak iz Brezja i koji brzinu kretanja vozila nije prilagodio vidljivosti, atmosferskim prilikama te stanju ceste.

Ozlijeđenom pješaku ukazana je hitna medicinska pomoć, te je prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je od zadobivenih ozljeda u 8,15 sati i preminuo.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije