U nesrećama teško ozlijeđeni biciklisti, pješak i vozač motocikla

Iz Policijske uprave međimurske javljaju o četiri promtne nesreće koje su se dogodile na međimurskim cestama u kojima su čak četiri osobe zadobile teške tjelesne ozljede.

U petak, 10. travnja oko 11.30 sati u Pribislavcu na raskrižju ulica Dr. Ante Starčevića i Industrijske ulice, dogodila se prometna nesreća u kojoj 40-godišnja vozačica osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka, nije propustila vozilo iz suprotnog smjera koje je zadržavalo smjer kretanja.

Zbog toga je u njezino vozilo udario 24-godišnji vozač motocikla čakovečkih registracijskih oznaka. Ozlijeđeni vozač motocikla vozilom Zavoda za hitnu medicinu prevezen je prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Protiv vozačice osobnog automobila podnijet će se kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela “Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu”.

Istog dana oko 16.45 sati u Nedelišću, Varaždinskoj ulici, dogodila se prometna nesreća u kojoj se 60-godišnji vozač bicikla nije kretao na potrebnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika zbog čega je prednjim kotačem bicikla udario u rubni cestovni kamen te se prevrnuo s bicikla i pao na kolnik.

Nakon prometne nesreće vozilom Zavoda za hitnu medicinu prevezen je prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U subotu, 11. travnja oko 4.30 sati na kolniku gradske ceste između naselja Savska Ves – Totovec (koja je privremenom prometnom signalizacijom zbog radova zatvorena za sav promet osim stanara i vozila gradilišta), dogodila se prometna nesreća u kojoj 26-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola, pri pretjecanju svoje vozilo nije držao na potrebnoj udaljenosti od vozila koje pretječe. Zbog toga je udario u bicikl s kojim je u istom smjeru upravljao vozač bicikl. Uslijed udara vozač bicikla odbačen je na travnatu cestovnu bankinu.

Nakon događaja ozlijeđeni biciklista privatnim vozilom prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen te je zadržan na daljnjem liječenju. Protiv vozača osobnog automobila podnijet će se kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela “Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu”.

Također u subotu, 11. travnja oko 22.50 sati u Čakovcu, Ulici Otokara Keršovanija dogodila se prometna nesreća u kojoj se 47-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registracijskih vozila, pod utjecajem alkohola, obilježenom pješačkom prijelazu nije približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake.

Zbog toga je vozilom udario u 41-godišnjeg pješaka koji je kolnik prelazio preko obilježenog pješačkog prijelaza. Nakon udara pješak je srušen na kolnik. Svojim vozilom vozač osobnog automobila ozlijeđenog pješaka prevezao je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, te je zadržan na liječenju.

Protiv vozača osobnog automobila podnijet će se kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela “Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije