FOTO: Vlak naletio na auto, 22-godišnjak se izvukao bez ozljeda

Kako smo već pisali, a danas se o tome očitovala i policija, u srijedu, 25. ožujka u 12 sati u Vratišincu, Ulici dr. Franje Debana, na prijelazu ceste preko željezničke pruge dogodila se prometna nesreća u kojoj 22-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka, dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge, na kojem je promet reguliran samo prometnim znakovima (nema uređaja za zatvaranje prometa, ni uređaja za davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka), nije zaustavio vozilo i uvjerio se da prugom ne nailazi vlak.

Zbog toga je u njegovo vozilo udario putnički vlak koji prometuje na relaciji Mursko Središće – Varaždin. Vozač osobnog automobila V.Z. iz Vratišinca u prometnoj nesreći nije zadobio ozlijede. Zbog prometne nesreće putnički vlak kasnio je oko 50 minuta te su odgođeni vlakovi na relaciji Čakovec-Varaždin i obrnuto. Vozaču osobnog automobila izdano je izvješće o počinjenom prekršaju.

Sve sudionike u prometu iz PU međimurske pozivaju na poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kojima je reguliran prelazak željezničke pruge odnosno u slučaju nepoštivanja, podsjećaju na propisane represivne mjere:

– nezaustavljanje pred prijelazom ceste preko željezničke pruge u istoj razini, ako je uređaj za zatvaranje prometa spušten, ili ako se taj uređaj već počeo spuštati, ili ako se daju svjetlosni ili zvučni znaci koji upozoravaju da će se taj uređaj početi spuštati, odnosno da se prijelazu ceste preko željezničke pruge približava vlak.

Za vozača vozila – novčana kazna u iznosu od 2.000 do 5.000 kuna, određivanje 2 negativna prekršajna boda i izricanja zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom (prvo počinjenje ovog prekršaja 3 mjeseca zabrane, drugo počinjenje 6 mjeseci, a treće ili više, 9 mjeseci zabrane upravljanja vozilom). Novčanom kaznom u iznosu od 500 kuna kaznit će se za prekršaj ostali sudionici u prometu na cesti koji postupe suprotno odredbama ovoga članka.

– na prijelazu ceste preko željezničke pruge u istoj razini na kojem nema uređaja za zatvaranje prometa ni uređaja za davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka, sudionici u prometu moraju se zaustaviti te mogu prijeći preko željezničke pruge tek kad se uvjere da prugom ne nailazi vlak ili neko drugo vozilo koje se kreće po tračnicama. Novčanom kaznom u iznosu od 500 kuna kaznit će se za prekršaj sudionik u prometu ako postupi suprotno odredbama ovoga članka.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije