Crni Kukec: DNK na pištolju i trag na pismu mi je smjestio Crnčec

Pod imenom Crni Kukec međimurski je poduzetnik Miljenko Crnčec iz Mihovljana u telefonski imenik uveo Marka Taradija (31) iz Čakovca, kojemu je na jučerašnjem pripremnom ročištu na Županijskom sudu u Varaždinu za 18. ožujka zakazan početak suđenja zbog pokušaja ubojstva čakovečke poduzetnice i ugledne članice HDZ-a Nikoline Babić 2008., te postavljanje ručne bombe u dvorištu njezine sestre Ane Marije.

U jesen 2013. ručna bomba M-75 s 3000 čeličnih kuglica eksplodirala je i teško ozlijedila radnika na održavanju dvorišta. “Pitaj oca i seku zašto se to događa, oni imaju odgovore, još ćemo se vidjeti”, pisalo je u poruci pronađenoj na terasi.

Dvije su sestre u pet godina dobile više prijetećih pisama. Neka su bila i na slovenskom jeziku, poput onog za Nikolinu Babić: “Dva puta smo te promašili, tretji put pa te bumo zadeli. Makni otroke od sebe ak nečeš da i oni stradaju! Vrati dugove!” I sestre i njihov otac, poznati međimurski poduzetnik Alojzije Sobočanec, otpočetka su sumnjali da iza svega stoji Miljenko Crnčec.

To u svojoj obrani tvrdi i sam Taradi, Crni Kukec, čiji je DNK pronađen na zatvaraču pištolja s prigušivačem kojim je 2008. pucao na automobil Nikoline Babić, ali i na papiru jednog prijetećeg pisma. Taradi je izjavio da se ne osjeća krivim i da mu je sve namjestio Crnčec, s kojim je odlazio na streljanu i lov.

Crnčec je nekad radio u tvrtki Međimurjeplet u vlasništvu Alojzija Sobočanca, iz koje je otišao pod nejasnim okolnostima. No, spominje se i ljubavna veza dvoje članova sukobljenih obitelji, pa i ucjene. Tragovi su vodili prema tome da je Crnčec angažirao Taradija da obavlja prljave poslove. Crnčec (59) se ubio u automobilu dan nakon Taradijeva uhićenja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije