Svjedočila majka: “Pratila ga i svašta mi govorila o Danijelu”

Dragica Horvat, majka bivšeg svećenika iz Selnice Danijela Horvata, optuženog da je lani u veljači na okrutan i podmukao način ubio Vesnu Hajdarović iz Čakovca, svjedočila je na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja svom sinu.

Uplakana žena iskazivala je da ne zna u kakvom je odnosu njezin sin bio s ženom, koju je prema optužnici, 5. veljače 2014. zatukao sjekiricom u garaži u II Barilovićkoj 5 u Zagrebu, nakon čega ju je dokrajčio i to tako da ju je gušio dok nije prestala davati znakove života. Prema tužiteljstvu, na tako ju je podmukao način ubio kako bi joj se osvetio za sve ono što mu je činila, prateći ga i zovući ga mjesecima. Svjedočeći o odnosu svog sina s ubijenom, D. Horvat kazala je kako ju je V. Hajdarović često nazivala.

– Svašta mi je govorila o njemu. Uvijek je znala gdje je on jer ga je očito pratila. Jednom je došla i k nama u kuću tražeći ga, no tada sam joj rekla da ga ostavi na miru jer je on izabrao to zvanje – svjedočila je D. Horvat. Opisala je potom kako joj je u jednom razgovoru V. Hajdarović rekla da joj je sin u Poljskoj, gdje leži u komi jer ima tumor mozga.

– Možete misliti kako me to uznemirilo. Zvala sam Danijela koji mi je kazao da to nije istina. Ona mi je kazala i da se oženio te da čeka dijete. Potom mi je javila da djeteta ipak nema, te mi je objašnjavala da ga moramo vratiti na pravi put – kazala je svjedokinja. Činjenicu da je od V. Hajdarović doznala da joj se sin razredio i oženio, svjedokinja je objasnila riječima:

– On me tim nije želio opterećivati i govorio mi je kako mi je bolje da što manje znam. Opisala je potom kako ju je jednom prigodom V. Hajdarović srela u Čakovcu te ju je zatražila Danijelov broj. – Odbila sam joj ga dati, a ona je vikala za mnom: Kakva si ti to majka? Ja ću ga spasiti!”. Znali smo da joj ne smijemo davati Danijelov broj no ona ga je uvijek nekako uspijevala dobiti.

Javljala mi je da ga viđa na cesti kako skuplja boce i kako čeka u redu u pučkoj kuhinji. Uvjeravala me da bih sve to trebala znati, a Danijel me tražio da ju ne slušamo. Bila je opsjednuta njime, obilazila ga je i kada se oženio. Jednom dok smo razgovarale, čula sam da su joj prišli policajci te je odveli – kazala je D. Horvat te je u sudski spis predala i dvije razglednice koje joj je poslala V. Hajdarović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije