Podignuta optužnica za financijske malverzacije ravnatelja škole

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1950.) zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene isprave. Neslužbeno se doznaje da je riječ o bivšem ravnatelju Graditeljske škole u Čakovcu Zoranu Pazmanu.

– Okrivljenika se tereti da je od prosinca 2009. do ožujka 2012. godine, kao ravnatelj srednje škole; bez suglasnosti nadležnog ministarstva i županije kao osnivača škole, bez odluka školskog odbora, suprotno odredbama zakona i Kolektivnog ugovora; naložio da se njemu i pojedinim nastavnicima, administrativnom i nenastavnom osoblju uz plaću isplaćuju i novčani iznosi za koje nije postojao nikakav pravni temelj, te da je sredstva riznice trošio za plaćanje čistača, kuhara, domara i ložača, koji su zbog obavljanja vlastite djelatnosti škole morali raditi u povećanom opsegu iako nije bilo dostatnih vlastitih sredstava za njihovo plaćanje.

Na opisani način 65-godišnjak je sebi i pojedinim zaposlenicima te vanjskim suradnicima škole pribavio nepripadnu materijalnu dobit i pričinio štetu za nadležno ministarstvo, školu i županiju veću od 510.000 kuna. Kako bi prikrio opisano postupanje, okrivljenika se tereti da je u mjesečnim obrascima koje je dostavljao ministarstvu vezano uz obračun plaće tijekom 2010. godine lažno prikazivao iznose isplaćenih sredstava uvećanih za poreze i doprinose za rad prijavljen ministarstvu, tako da je upisivao veće iznose od onih koji su stvarno isplaćeni na ime zakonitog rada pojedinog zaposlenika – navodi se u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije