Odbačena kaznena prijava: Nema dokaza da je Dinu Molnara netko ubio

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je donijelo rješenje o odbacivanju kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja zbog kaznenog djela teškog ubojstva.

Kaznenom prijavom koju je podnio oštećenik nepoznatog počinitelja se sumnjiči da je u večernjim satima 21. siječnja 2013. iz neposredne blizine hicem iz službenog pištolja u glavu usmrtio policijskog službenika Policijske postaje Mursko Središće. Iako ne navode ime i prezime policajca poznato je da se radi o pokojnom 27-godišnjem Dini Molnaru.

– Postupajući povodom podnijete kaznene prijave provedeni su izvidi kaznenih djela i potrebne dokazne radnje odnosno obavljen je uvid u raniji predmet ovog državnog odvjetništva u kojem je zamjenik županijske državne odvjetnice sudjelovao u očevidu na mjestu događaja te je obavljena kompletna kriminalistička obrada događaja.

Ujedno, pribavljen je podatak o ispisu telefonskih poziva mobilnih telefona kojima se koristio pokojni policijski službenik te je provedeno sudsko medicinsko vještačenje po stalnom sudskom vještaku koji je ispitan i neposredno. Isto tako, provedeno je balističko vještačenje i neposredno ispitivanje balističkog vještaka kao i prometno vještačenje po stalnom sudskom vještaku za motorna vozila i cestovni promet, a od Državnog hidrometeorološkog zavoda je pribavljen podatak o vremenskim uvjetima i visinama snijega kritičnog dana.

U svojstvu svjedoka je ispitan u ovom odvjetništvu mrtvozornik koji je pregledao mrtvo tijelo te je obavijesno ispitano više osoba i obavljen je uvid u posebno izvješće nadležne službe za unutarnju kontrolu Ministarstva unutarnjih poslova. Prema utvrđenom činjeničnom stanju, ne postoje materijalni tragovi, dokazi, a ni indicije koji bi upućivali za zaključak, na razini osnovane sumnje, da je kritične zgode druga osoba iz neposredne blizine ispalila hitac u policijskog službenika te ga usmrtila.

Iz izloženih rezultata provedenih dokaznih radnji i izvida proizlazi kako je policijski službenik počinio samoubojstvo, priopćili su iz ŽDO u Varaždinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije