Podignuta optužnica protiv najvećeg međimurskog razbojnika

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1973.) zbog počinjenja 11 kaznenih djela razbojništva, 14 kaznenih djela teške krađe, 23 kaznena djela krađe, kaznenog djela računalne prijevare i kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

41-godišnjaka iz Čakovca se tereti da je od svibnja 2004. do listopada 2014. godine maskiran ulazio u sportske kladionice, poslovnice pošta i poslovnicu lutrije na području Međimurske i Varaždinske županije gdje je upotrebom sile ili prijetnjama od zaposlenika tražio novac, koji su mu oni u strahu za vlastiti život i predavali, ili je sam uzimao novac iz ladica, metalnih priručnih kasa i sortirnica za novac.

Na opisani način okrivljenik se okoristio za više od 275.000,00 kuna. Okrivljeniku se nadalje stavlja na teret da je od svibnja 2012. do kolovoza 2014. godine na području Međimurske županije ulazio u otključane kuće raznih vlasnika te iskorištavajući njihovu nepažnju uzimao torbice i novčanike u kojima su se nalazili osobni dokumenti i novac te druge vrijedne predmete, a u jednom je navratu; koristeći se bankovnim karticama i pripadajućim PIN brojevima; podigao novčane iznose s tekućeg i žiro računa.

Na opisani način okrivljenik se okoristio za više od 70.000,00 kuna. Okrivljenika se također tereti da je u svome stanu bez ovlaštenja držao više komada puščanog streljiva. Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru od 15. listopada 2014., a u optužnici je predloženo da mu se produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, navodi ODO Čakovec.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije