FOTO: Požari dimnjaka u Čakovcu i Mačkovcu

>> FOTO: Požari dimnjaka u Čakovcu i Mačkovcu

Malo jača zima ove nedjelje bila je prava zimska idila. Uz pravu mećavu sa snijegom i temperaturom ispod minusa podsjetila nas je na pravo zimsko vrijeme.

Vatrogasci JVP Čakovca čestitajući božićne i novogodišnje blagdane skreću pozornost na opasnosti koje vrebaju u prometu na skliskim cestama. No, upozoravaju na sve češće požare dimnjaka. U nedjelju su pravodobnim uočavanjem ukućana i brzom intervencijom samih vatrogasaca spriječene veće štete nastale požarom dimnjaka u Mačkovcu gdje samo što se nije zapalila lamperija oko 18.20 sati.

Istu večer oko 20.49 sati na čakovečkom Jugu u obiteljskoj kući zbog požara dimnjaka nagorio je drveni ormar koji je bio tik do dimnjaka. Oba požara su uspješno ugašena od strane djelatnika JVP Čakovec bez materijalne štete, osim nagorjele stranice ormara. Valja napomenuti kako u samom dimnjaku vladaju ekstremno visoke temperature što vatrogasci provjeravaju infracrvenom kamerom koju posjeduju.

Još jednom vatrogasci upozoravaju na provjeru ispravnosti dimnjaka te pravovremenog čišćenja od strane ovlaštene osobe kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije