Uzimali robu i na lukav način varali prodavaonice auto dijelovima

U vremenskom razdoblju od 28. listopada do 27. studenoga ove godine na području Policijske uprave međimurske zabilježeno je pet kaznenih djela “prijevara” na štetu trgovačkih društva, tri u Čakovcu, te po jedno u Pribislavcu i Šenkovcu.

Kaznena djela počinjena su na način da je nepoznata osoba ili više njih u prodavaonicama auto dijelova zatražila predračun za određenu robu (automobilske gume, akumulatori i sl.), nakon čega je u banci univerzalni nalog za plaćanje vlastoručno popunjen iznosom i podacima raznih poduzeća ovjerila u kutiji za ovjeravanje naloga, koji štambilj samo označava da je nalog zaprimljen, a ne i proveden, te takav nalog predala u prodavaonici kao dokaz da je roba plaćena, na temelju čega je roba i izdana.

Materijalne štete po slučaju iznosile su nekoliko tisuća kuna. Saznajemo da je dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je u tri slučaja sudjelovao 32-godišnjak iz Gornjeg Kuršanca, u jednom slučaju to je učinio zajedno sa 40-godišnjakom s područja Varaždinske županije, dok su u jednom slučaju počinitelji bili 35-godišnjak i 23-godišnjakinja također s područja Varaždinske županije.

Navedene osobe počinile su kaznena djela “prijevara” na području drugih županija, i to na području Varaždinske županije – tri kaznena djela, te na području Koprivničko-križevačke županije – jedno kazneno djelo. Nakon ispitivanja, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 32-godišnjaku odredilo istražni zatvor.

Iz policije apeliraju na vlasnike i zaposlenike trgovačkih društava da obrate pozornost na ovakve slučajeve “prijevara”, te ukoliko zaprime takav nalog neka odmah o tome izvijeste policiju na broj 192.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije