Optužnica: Sabrina Blajda krivotvorila ocjene kako bi upisala “podobne” učenike?

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podiglo je pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv tri hrvatske državljanke (1966., 1974. i 1982.) zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene isprave, poticanja na krivotvorenje službene isprave, računalnog krivotvorenja i poticanja na računalno krivotvorenje, o čemu smo pisali još jučer.

Optužnicom se Sabrinu Blajda tereti da je od srpnja do rujna 2012. godine kao ravnateljica Gospodarske škole u Čakovcu upisala u prvi razred te škole šest učenika iako oni nisu ostvarili bodovni prag za upis.

Blajdu je dužnosti ravnateljice razriješilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u rujnu protekle godine.

S ciljem da prikrije takav nezakonit upis, Blajdu se tereti da je iz dosjea tih učenika uzela njihove prijavnice i za troje učenika vlastoručno ispunila nove odnosno upisala im je veće ocjene iz pojedinih predmeta u osmom razredu osnovne škole, dok je za drugu trojicu učenika zatražila da to isto učini drugookrivljena pedagoginja škole.

Ravnatelj Renato Vinko: “Bivša ravnateljica je naše dvije djelatnice namjerno uvukla u to”

Bivša ravnateljica se tereti i da je zatražila od trećeokrivljene profesorice informatike u istoj školi da izbriše dio tonskog zapisa sjednice Školskog odbora sa diktafona i CD-a, što je ona i učinila.

Podsjetimo, u mjesecu rujnu prošle godine na temelju dojave u tu je školu ušla kriminalistička policija te započela istražne radnje vezane uz nepravilnosti pri upisu nakon čega Prosvjetna inspekcija traži da se ravnateljica razriješi te dužnosti. No, Blajda je to preduhitrila, povukla se i dala ostavku.

Ravnatelj Gospodarske škole Renato Vinko upoznat je s cijelom situacijom.

– Neka pravosuđe odradi svoj posao, a mi ćemo, koliko to kao škola možemo, pokušati zaštititi naše dvije djelatnice. Mišljenja sam da ih je bivša ravnateljica namjerno uvukla u sve to i nisu trebale biti optužene. Sada ni krive ni dužne moraju ispaštati zbog tuđe greške – izjavio je za naš portal ravnatelj R. Vinko.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije