Policija utvrdila čak 255 prekršaja: Njih 47 vozilo u pijanom stanju

Policijski službenici Policijske uprave međimurske, u razdoblju od 8. do 14. prosinca ove godine, kroz redovnu službu proveli su operativnu akciju “Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga“.

U dane provođenja akcije utvrđeno je ukupno 227 prekršaja, od čega 31 prekršaj upravljanja vozilom u vrijeme kada je u organizmu prisutan alkohol, 7 prekršaja odbijanja alkotestiranja, te 189 ostalih prekršaja.

Tijekom noći s 13. na 14. prosinca, akcija provedena je u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom i Policijskom upravom koprivničko-križevačkom, i pritom je utvrđeno ukupno 28 prekršaja, od čega 16 prekršaja upravljanja vozilom u vrijeme kada je u organizmu prisutan alkohol, te 12 ostalih prekršaja.

Najveća utvrđena koncentracija alkohola u količini od 2,42 g/kg, utvrđena je dana 14. prosinca u Goričanu, kod vozača bicikla. Tijekom akcije nadzorom zlouporabe opojnih droga u Pribislavcu kod jedne osobe pronađeno je 3,8 grama opojne droge marihuane, a u Mačkovcu jedna osoba odbila se podvrći testiranju na prisutnost opojnih droga.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije