Podignute optužnice protiv triju osoba za nezakonit upis šestero učenika

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podiglo je pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv tri hrvatske državljanke (1966., 1974. i 1982.) zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene isprave, poticanja na krivotvorenje službene isprave, računalnog krivotvorenja i poticanja na računalno krivotvorenje

Optužnicom se prvookrivljenicu tereti da je od srpnja do rujna 2012. godine kao ravnateljica srednje škole upisala u prvi razred te škole šest učenika iako oni nisu ostvarili bodovni prag za upis.

S ciljem da prikrije takav nezakonit upis, prvookrivljenicu se tereti da je iz dosjea tih učenika uzela njihove prijavnice i za troje učenika vlastoručno ispunila nove odnosno upisala im je veće ocjene iz pojedinih predmeta u osmom razredu osnovne škole, dok je za drugu trojicu učenika zatražila da to isto učini drugookrivljena pedagoginja škole.

Prvookrivljenicu se tereti i da je zatražila od trećeokrivljene profesorice informatike u istoj školi da izbriše dio tonskog zapisa sjednice školskog odbora sa diktafona i CD-a, što je ona i učinila.

Ove informacije je danas plasiralo Državno odvjetništvo Republike Hrvatske.

O kojoj školi i ravnateljici je riječ, saznat ćemo i donijeti točne informacije. Prvotno smo nepaznjom krivo objavili o kojoj školi i ravnateljici se radi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije