Ženske torbe sve češća meta lopova u trgovinama i noćnim klubovima

Krađe ženskih torbica i novčanika u noćnim klubovima i trgovačkim centrima sve su češće, odnosno broj takvih kaznenih djela u posljednjih mjesec dana je u velikom porastu, kazao je u razgovoru za Radio Čakovec Krešimir Jurčević načelnik Policijske postaje Čakovec.

Sve dok se sami ne nađu u poziciji žrtve koje kući odlaze bez dokumenata, novčanika, odnosno torbice u kojoj se sve to nalazilo, svi misle “meni se to ne može dogoditi”. No, dovoljan je tek trenutak neopreznosti tijekom subotnjeg noćnog izlaska ili svakodnevnog odlaska u trgovinu da kradljivci “obave posao”, ističe Jurčević.

“Scenarij” je takav da lopovi prate kupce koji razgledavaju robu, a torbica s novčanikom se u većini slučajeva nalazi u kolicima. U jednom trenutku žrtva zna ostaviti kolica bez nadzora kako bi uzela nešto s police, ali upravo takve osobe nalaze se pod “prismotrom” lopova i to je trenutak koji oni koriste.

S obzirom na to da se bliži prosinac, blagdanski mjesec, u kojem se pojačano troši, iz policije upozoravaju na to da se malo više pažnje posveti tomu gdje držite torbicu ili novčanik kada šećete trgovačkim centrima s obzirom na to da su takve krađe najveći pojavni oblik u zadnjih mjesec dana.

Neopreznost gostiju u lokalu najveći problem

Ugostitelji uglavnom kažu da ne mogu odgovarati za neopreznost gostiju, ostavljanje torbica, novčanika ili mobitela bez nadzora ili jakni izvan garderoba (ako postoje). Najčešći “plijen” su upravo mobiteli i novčanici. Neopreznost pokradenih je tu veliki problem, jer ljude odlaze na plesni podij ili na zahod , a stvari ostavljaju na stolu ili šanku , što je najveća pogreška u noćnom klubu jer upravo na to “noćni jastrebi “ čekaju.

Stoga, predlaže načelnik Policijske postaje Čakovec Krešimir Jurčević , da kada odlazite na takva mjesta sa sobom ponesete osobnu iskaznicu i novčanice, jer to se bez problema može staviti u džep, a samim time smanjuje se mogućnost da to ostavite na stolu ili vam netko novac ukrade iz džepa.

Kada je u pitanju odnos krađa u trgovačkim centrima i noćnim klubovima, Jurčević ističe da je prije bilo puno više prijava iz kafića i klubova , a posljednjih mjeseci se to dosta izjednačilo. Naravno lopovi operiraju noćnim klubovima više za vrijeme vikenda kada se u prosjeku događaju, odnosno prijavljuju tri do četiri krađe tjedno. Zato oprez, bez obzira nalazite li se u tjednoj nabavi ili subotnjoj zabavi, novčanik i torbica neka budu uvijek uz vas.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije