Pijan s dva pištolja prijetio ubojstvom zaposlenicima i policiji

Kako smo već javili, a danas je službeno potvrdila i policija, u ponedjeljak, 20. listopada u 15.27 sati u Čakovcu, na Trgu Republike, ispred poslovnice telekomunikacijskog poduzeća iz Zagreba policijski službenici uhitili su primjenom sredstava prisile 62-godišnjaka iz Čakovca, koji je prije toga pod utjecajem alkohola prijetio ubojstvom zaposlenicima, a prijetio je i policijskim službenicima koji su ga uhitili.

Prilikom uhićenja kod sebe je imao dva pištolja koja je zakonito posjedovao i veću količinu streljiva, a pretragom njegovog doma u Čakovcu i automobila, temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Varaždinu pronađeno je još nekoliko komada pištoljskog streljiva i spremnici za streljivo. Kriminalističko istraživanje ovog događaja još je uvijek u tijeku.

Zahvaljujući brzoj i profesionalnoj reakciji policijskih službenika koji su počinitelja iznenadili i uhitili u ovom je slučaju izbjegnuta moguća opasna situacija, a on nam ponovo jasno pokazuje koliko može biti opasno oružje u rukama pojedinaca koji su ga i zbog najmanjeg povoda spremni upotrijebiti prema drugim osobama, a osobito ukoliko su pritom pod utjecajem alkohola.

Radi toga iz PU međimurske ponovo apeliraju na sve građane da predaju oružje koje nezakonito posjeduju kako ne bi došli u napast da ga zloupotrijebe, ali također i na one koji takvo oružje posjeduju zakonito da se odgovorno i u skladu sa zakonom odnose prema njemu.

Također ih pozivaju da radi rješavanja svojih problema nikako ne primjenjuju bilo koji oblik nasilja već da ih rješavaju zakonitim putem.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije