Dan nakon izlaska iz zatvora silovatelj iz Međimurja na cesti napao ženu

Najgnusniji od svih zločina – oni seksualni – uzeli su maha u Varaždinu. Svima je još svježe sjećanje na 22. kolovoza kada je na obali rijeke Drave silovana 12-godišnja djevojčica. Zbog sumnje da ju je u gužvi prvi dan Špancirfesta oteo roditeljima, zatim odvukao na Dravu i silovao, u zatvoru je tada završio osuđeni ubojica Josef Denac (43), a ovih dana zbog silovanja i seksualnog zlostavljanja u Varaždinu su nova uhićenja.

Htio ih je silovati?

Riječ je o mladim muškarcima od 26 i 27 godina. Prvi je uhićen u četvrtak zbog sumnje da je od 12. do 17. rujna seksualno zlostavljao sedam žena u Varaždinu i Čakovcu, dok je 27-godišnjak uhićen zbog sumnje da je u dva navrata silovao svoju djevojku koja ga je i prijavila.

Kako neslužbeno doznajemo, serijski je seksualni zlostavljač već otprije dobro poznat pravosuđu. Prije samo dva mjeseca izašao je iz zatvora u kojem je “odgulio” višegodišnju zatvorsku kaznu zbog silovanja. Dugogodišnji boravak u zatvoru očito nije utjecao na pomračeni um mladića iz Međimurja koji je, čim je izašao iz zatvora, odmah krenuo u lov na nove seksualne žrtve.

Prvi napad izveo je odmah, drugog dana nakon što je izašao na slobodu, a od tada je napao sedam žena. Šest u Varaždinu, a jednu u Čakovcu. U svim slučajevima perverzni mladić bi ženama prišao na javnom mjestu, pipao ih po grudima i intimnim dijelovima tijela i zatim pobjegao. Jedna od njegovih žrtava bila je maloljetna djevojčica, a kako doznajemo ovaj je poremećeni mladić najvjerojatnije imao namjeru zlostavljane žene i silovati, no to Odvjetništvo tek treba utvrditi i dokazati.

Djeca žrtve u 26 slučajeva

Vještačit će ga i psihijatar, koji treba otkriti što se događa u njegovoj glavi. Kako doznajemo, riječ je o mladiću koji se na prvi pogled čini normalnim, prosječne je inteligencije, a ima malo dijete i ženu… Ipak, još neko vrijeme obitelj se neće morati suočavati s monstrumom.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i 26-godišnjaka smjestila u istražni zatvor. Tamo do daljnjega ostaje i 27-godišnji mladić koji je silovao djevojku, a nedavno je istražni zatvor produljen i osumnjičenom za silovanje djeteta Josefu Denacu.

Prema statistikama MUP-a, u 2013. godini prijavljena su 82 slučajeva silovanja, a u tridesetak posto slučajeva žrtve su bile maloljetne osobe. Međutim, udruge koje se bave zaštitom žena upozoravaju da na svako prijavljeno silovanje dolazi i 15-20 neprijavljenih slučajeva.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije