Kći ubijene Vesne nije željela svjedočiti pred bivšim svećenikom

Ivani se iskreno i duboko moram ispričati, molim je da mi oprosti jer se duboko kajem zbog toga što se dogodilo taj dan u garaži, molim je za oprost.

Izašao iz sudnice

Riječi su to kojima se bivši svećenik Danijel Horvat, kojemu je u četvrtak nastavljeno suđenje na zagrebačkom Županijskom sudu zbog ubojstva Vesne Hajdarović, obratio Ivani Hajdarović, kćeri ubijene Vesne. Jedinu rečenicu koju je do tada izgovorio u sudnici govorio je sporo i nervozno, pomalo mucajući, dok mu je glas podrhtavao.

Nakon toga bivši svećenik iz Selnice izašao je iz sudnice kako bi Ivana Hajdarović mogla svjedočiti. A morao je izaći jer je ona iskoristila svoje zakonsko pravo te se u lipnju obratila sudu sa zamolbom da ne svjedoči pred Horvatom zato što pred njim proživljava “veliki strah i nelagodu”. Sudsko vijeće uvažilo je njezinu zamolbu.

U svom svjedočenju uglavnom je govorila o svom odnosu s pokojnom majkom.– Sve je počelo nakon što se rastala s tatom 2009. godine. Okrenula se crkvi i vjeri, ali ne u nekim razumnim okvirima, sve to je poprimalo oblike fanatizma. Kada sam joj jednom rekla da prečesto odlazi na te vjerske seminare, optužila me da je u mene ušao zloduh. Kako bi me oslobodila tog navodnog zloduha, znala se po nekoliko sati moliti u mojoj sobi sa svetom vodom pokraj sebe – tihim glasom rekla je Ivana.

Kava koju nisu popile

Njezinu majku iz obiteljske kuće u Čakovcu sudskim putem otjerala je njezina baka, i to zato što se sama nije htjela maknuti, a stalno im je radila probleme, zvala policiju i bivšeg supruga optuživala da je zlostavlja. Ona i majka ostale su u korektnim odnosima, a posljednji put čule su se u utorak 4. veljače – dan prije nego je Vesna ubijena. Tada su se dogovorile da će se te kobne srijede naći na kavi, koju nikada nisu popile.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije