Tvrtke pretrpjele ogromne štete: Djeca krala i uništavala im imovinu

Policijski službenici Policijske uprave međimurske dovršili su kriminalistička istraživanja i razriješili četiri kaznena djela koja su u poduzetničkoj zoni “Jug 1” u Kotoribi počinjena na štetu više poduzeća.

Tako se sumnja da je kazneno djelo teške krađe u pokušaju u vremenu sa 22. na 23. rujna od 14 do 7,10 sati na štetu poduzeća iz Čakovca počinilo 7-ero djece iz Kotoribe. Ona su provalila u prostorije poduzeća, gdje su razbacali i razbili informatičku i mjernu opremu, te namještaj, ali nisu ništa ukrali. Vlasnika su oštetili za nekoliko stotina tisuća kuna.

Sumnja se da je tešku krađu na štetu istog poduzeća iz Čakovca koja je počinjena u vremenu od 4. do 6. kolovoza ove godine od 20 do 7,15 sati počinilo troje djece iz Kotoribe koja su provalila u kontejner i ukrala monitor i tipkovnicu računala. Materijalna šteta u ovom se kaznenom djelu cijeni na više stotina kuna.

Također se sumnja da je kazneno djelo uništenja i oštećenja tuđe stvari na štetu istog poduzeća iz Čakovca u vremenu od 20. do 21. rujna od 11,30 do 17 sati počinilo 6-ero djece koja su kamenjem razbila stakla na zgradi i na radnom stroju, čime su vlasnik oštetila za više tisuća kuna.

Isto tako policija sumnja da je kazneno djelo teške krađe u vremenu od 18. do 22. rujna od 15 do 6,25 sati na štetu poduzeća iz Samobora počinilo 8-ero djece iz Kotoribe koji su preskočili ogradu i potom provalili u prostorije poduzeća, odakle su ukrali magnetnu bušilicu, kutnu brusilicu, razni sitni alat, 3 fotoaparata, 2 službena mobitela i zaštitnu odjeću i obuću. Vlasnika su time oštetili za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Dio predmeta koji su ukradeni oduzeti su od počinitelja i vraćeni vlasnicima, a prema svoj djeci će se radi počinjenih kaznenih djela dostaviti posebna izvješća Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije