U tri prometne nesreće troje teže ozlijeđeno

U petak, 12. rujna oko 9.20 sati na kolniku županijske ceste između naselja Slemenice i Zasadbreg, dogodila se prometna nesreća u kojoj vozač osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka, 30-godišnjak iz Čakovca, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, te atmosferskim prilikama.

Zbog toga je u zavoju došlo do zanošenja i prelaska vozila na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, te rotacije i udara u teretni automobila čakovečkih registracijskih oznaka, s kojim iz suprotnog smjera upravljao i neposredno prije se zaustavio 55-godišnjak iz Pribislavca. Uslijed udara osobni automobil sišao je u cestovni jarak.

Vozilom Zavoda za hitnu medicinu Čakovec 30-godišnjak je prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je zadobio teške ozlijede opasne po život, te je zadržan na daljnjem liječenju.

Biciklom prešla na cestu te na nju naletio kamion

Kao što smo već izvijestili, u petak, 12. rujna oko 12 sati u Šenkovcu, u Ulici maršala Tita, dogodila se prometna nesreća u kojoj se 54-godišnja vozačica bicikla iz Lopatinca, kretala biciklističkom trakom na način kojim se umanjuje stabilnost bicikla (krivudava vožnja), zbog čega je biciklom prešla na prometnu traku namijenjenu za vozila i kotačem bicikla udarila u teretni automobil s pridodanom poluprikolicom, krapinskih registracijskih oznaka, s kojim je upravljao 43-godišnjak iz Sesveta.

Vozačica bicikla vozilom Zavoda za hitnu medicinu Čakovec prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena, te je zadržana na daljnjem liječenju.

Pijani 51-godišnjak se mopedom prevrnuo i teže ozlijedio

U subotu, 13. rujna oko 16 sati u Prelogu, u produžetku Ulice Vladimira Nazora na prometnici bez suvremenog kolničkog zastora, dogodila se prometna nesreća u kojoj vozač mopeda čakovečkih registracijskih oznaka, 51-godišnjak iz Preloga, upravljajući pod utjecajem alkohola u količini od 1.31 g/kg, brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju ceste (šljunak, neravnine, lokve vode), zbog čega je izgubio nadzor nad upravljanjem vozilom te se prevrnuo i pao.

Vozač mopeda privatnim vozilom prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, a nakon ukazane pomoći pušten je kući.

Proteklog vikenda zabilježeno devet prometnih nesreća

Tijekom proteklog vikenda zabilježeno je 9 prometnih nesreća, od čega 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su 3 osobe teško i 3 osobe lakše ozlijeđene, te 4 prometne nesreće sa nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su: nepropisna i neprilagođena brzina – 4 prometne nesreće, nepropisno skretanje – 2 prometne nesreće, ostale greške sudionika – 3 prometne nesreće.

Kod 3 sudionika prometnih nesreća utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu, a najviša, u koncentraciji od 1,33 g/kg, kod 22-godišnjeg sudionika prometne nesreće u Pribislavcu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije