“Supruga iz pakla”: Namjestili su mi, ja ne ubijam ljude

– Suprug me volio i bio je sretan uvijek kad me vidio, no njegov brat huškao ga je protiv mene i zato je poslije izmislio priču da se ne sjeća da smo vjenčani i sve ostalo – kazala je u ponedjeljak iznoseći svoju obranu na Županijskom sudu u Varaždinu Ruža Šimunković iz Zasadbrega.

Nju se tereti da je krajem ljeta 2012. više ljudi nagovarala da ubiju njezina supruga, vojnog invalida Antu Marjanovića (54) iz Varaždina.

Nudila 500 eura

Podsjetimo, nesretni je Marjanović doznao da ima suprugu tek kada je R. Šimunković počelo suđenje zbog toga što ga je pokušala ubiti. Policiji ju je prijavio Zoran Oršoš nakon što je doznao da, osim njega, Ruža vrbuje i druge da smaknu Antu i zato nudi 500 eura. R. Šimunković pak tvrdi da je nevina i kako je cijela priča “urota” protiv nje koja je počela zbog šume koju nije željela prepisati stanovitom Antunu Novaku, što je ponovila u svojoj obrani.

– On mi je kazao da će mi namjestiti i da ću biti deset godina u zatvoru. Ali od svega toga nema ništa jer ja nisam takva osoba da bih ubijala ljude, ja sam osoba za ljude – kazala je R. Šimunković, na što joj je sutkinja Božica Mišak predočila kako protiv nje nisu svjedočili “samo” njezin suprug i Antun Novak, nego i Zoran Oršuš, ali i Mato Strahija te Ivan Trupković.

Vještak psihijatar Nenad Horvat je kazao da R. Šimunković nije duševno bolesna, ali ima narcistički i disocijalni poremećaj osobnosti.

Već osuđivana

Inače, R. Šimunković već je jednom pravomoćno osuđena zbog zločina iz koristoljublja, a protiv nje je tijekom suđenja podnesena još jedna optužnica zbog pokušaja teškog ubojstva.

U Sloveniji je kamenom pokušala zatući Tihomila Buterinu kojeg je našla putem oglasnika predstavivši mu se kao vidovnjakinja. Tužiteljstvo traži zatvorsku kaznu, a presuda će “supruzi iz pakla” biti objavljena u petak u 13 sati.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije