Rodbina u strahu: Noga kritično, a prebijen mladić još nije operiran

Ne stišava se priča o brutalnom napadu skupine mladića koja je u nedjelju, 17. kolovoza oko 4.30 sati u samom centru Čakovca premlatila A.B. (20) iz Malog Mihaljevca.

Nesretni mladić kojem su u pomoć priskočili konobari obližnjeg kafića, ostao je bez svijesti nakon čega je prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec sa teškim tjelesnim ozljedama. Smješten je na odjelu traumatologije sa smrskanim koljenom i zatvorenim prijelomom potkoljenice.

I dok policija provodi kriminalističko istraživanje o nemilom događaju, stradali mladić prolazi novu kalvariju i to onu u Županijskoj bolnici. Naime, u našu redakciju javila se njegova rodbina kako bi se požalili da još nije operiran. Ogorčeni su jer od nedjelje do srijede, iako je za to bila potreba, nije obavljena operacija.

Kažu da im je rečeno da zbog godišnjih odmora nema liječničkog tima koji bi trebao istu obaviti. – Prvo su nam rekli da si ako možemo nađemo drugog doktora koji će ga operirati. Operacija koja je morala biti u srijedu je odgođena jer mu je sada od upale natekla noga. Ne znamo što učiniti i strahujemo da će ostati bez noge ili u najgorem slučaju da ne dobije sepsu, ispričala nam je naša sugovornica.

Odlučili smo saznati što se to događa u bolnici. Kako je sanacijski upravitelj Miroslav Horvat, dr.med.spec.internista pulmolog na godišnjem odmoru, o ovom slučaju upitali smo njegovog zamjenika Dragutina Kopasića, dr.med.spec.anestez. i hitne medicine.

– Zašto nije obavljen operativni zahvat čisto je pitanje medicinske struke i nema ničeg drugog. Naš tim je uvijek osiguran i u hitnim situacijama dolazi od doma bez obzira da li je u dežurstvu ili pripravnosti – rekao nam je dr. Kopasić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije