Vatrogasci imaju puno posla: Nevrijeme prouzročilo kaos na terenu

Nebo se nad cijelim međimurskom krajem u popodnevnim satima zamračilo, digao se vjetar i odjednom su počele sijevati munje. Nad naš kraj stigla je, kako su je nazvali prognostičari, ciklona Melisa koja je u trenutku ispraznila ulice i donijela nam grmljavinsko nevrijeme s tučom koja je padala u Čakovcu i okolnim naseljima.

Mihovljan (Video: Damir Horvat)

>>> Sve fotografije pogledajte u našem Facebook albumu

Melisa nije imala milosti i stvorila je kaos u gotovo svakom dijelu naše županije. Od vatrogasaca saznajemo da imaju pune ruke posla jer ih ljudi zovu sa svih strana. Mladen Kanižaj, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Čakovec kaže da su do sada imali preko stotinjak poziva.

Djelatnici JVP Čakovec u suradnji s dobrovoljnim vatrogasnim društvima odradili su već 40-tak intervencija koje se odnose na ispumpavanja vode i uklanjaju porušenih stabala na cestama.

Raskriveno krovište u Savskoj Vesi, Trnava kod Slakovca priejti izlijevanjem

– Zbog velikog broja intervencija na terenu su svi djelatnici JVP Čakovec s kompletnim voznim parkom gdje nam pomažu vatrogasci iz brojnih dobrovoljnih vatrogasnih društava – rekao nam je Kanižaj.

U Savskoj Vesi jak vjetar je raskrio više od polovice krova obiteljske kuće, dok zbog velike količine padalina izlijevanjem prijeti Trnava kod Slakovca.

– Činimo sve kako bi građanima pomogli, pa ih molimo za malo strpljenja jer su mnoge intervencije još u tijeku – rekao je Kanižaj. Prema prvim informacijama, na sreću, stradalih i ozlijeđenih nema.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije