Središćansko groblje postalo mjesto učestalih pljački i opijanja

Tijekom prošle noći na groblju u Murskom Središću dogodio se incident koji su izazvali lopovi ili samo vandali. Razbijena je tabla “Molim mir” o čemu je više za Muralist ispričao gradski djelatnik zadužen za groblje Dražen Rožman. Rožman se osvrnuo i na veliki problem okupljanja grupa koji se na tom mjestu opijaju.

– U petak oko 20,30 sati bio sam u redovitom obilasku groblja pri kojemu provjeravam stanje i moguće nepravilnosti. Pošto je naše groblje postalo mjesto učestalih pljački i sakupljanja raznih grupa koje se tamo opijaju i možda drogiraju, svakodnevno vršim kontrolu. U to vrijeme nisam primijetio ništa čudnoga pa sam otišao kući.

Danas ujutro bilo je sve drugačije. Naišli smo na razbijenu tablu čiji su polomljeni komadi bili razbacani. Na uviđaj je izašla i policija koja sumnja da se radi o pokušaju krađe table za koju su lopovi mislili da je bakrena i tako htjeli na njoj zaraditi. U pokušaju da je nasilno skinu, razbili su je i tako ostavili.

No, ne isključuje se mogućnost da se radi samo o vandalskom činu što isto ne bi čudilo s obzirom kakva vrsta ljudi se skuplja noću na središćanskom groblju. Ja sam siguran da ovaj puta nije bila u pitanju pijanka jer nakon nje ostaju prazne flaše i opušci cigareta, što sada nije bio slučaj. Šteta se procjenjuje na nekih 300,00 kuna – rekao je Rožman.

Nakon višestrukih pljački građana kojima su lopovi na biciklima trgali lančiće na red su izgleda došli i objekti koji se nalaze na groblju. Kako spriječiti ove učestale kriminalne pojave, problem je na kojemu će gradske vlasti i policija morati poraditi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije