Policija istražuje tko je zakopao više od tisuću eksplozivnih sredstava

U srijedu 4. lipnja u popodnevnim satima, u Čakovcu u Sajmišnoj ulici, na mjestu gdje su prilikom zemljanih radova na gradilištu poslovnog objekta zaposlenici poduzeća iz Čakovca bagerom iskopali više komada eksplozivnih sredstava, izvršen je očevid.

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave međimurske tijekom očevida, daljnjim iskopavanjem pronašao je 290 vježbovnih i školskih mina, od čega 235 protuoklopnih i 55 protupješačkih, u kojima nije bilo eksplozivnog punjenja, te 698 komada raznih drugih minsko-eksplozivnih sredstava, od čega 77 komada TNT metaka, 37 raznih dimnih uložaka, 374 komada raznih kapisli, 24 komada dimnih uložaka, te 114 komada raznih upaljača za mine.

Pronađena sredstva pohranjena su u skladište ubojite opreme policijske uprave. Kriminalističko istraživanje nastavlja se kako bi se utvrdilo tko je odložio ova sredstva, a o događaju će se podnijeti posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Iz policije koriste priliku da podsjete građane na preventivnu akciju “Manje oružja, manje tragedija” i pozivaju ih da bilo kakvo oružje ili eksplozivna sredstva koja eventualno posjeduju mogu bez ikakvih posljedica predati policiji na način da o tome  obavijeste policiju, nakon čega će stručna osoba preuzeti od njih te predmete.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije