Na području bivšeg vojnog poligona pronađena veća količina mina

Osvježeno 4.6.2014. u 15:35 sati – Službeno izvješće PUM

Na gradilištu bivšeg vojnog poligona u Sajmišnoj ulici u Čakovcu prilikom vršenja iskopa, pronađena je veća količina zaostalih mina, javljaju iz policije.

Saznali smo da su radnici na bageru prilikom iskopa zemlje uočili mine o čemu su odmah obavijestili policiju koja je izašla na mjesto događaja. Na tom su dijelu prekinuti radova, a djelatnici policije pronašli su do sada 15 mina, koje je netko najvjerojatnije zakopao za vrijeme kada se tu nalazio vojni poligon. Kažu kako nastavljaju s vađenjem mina kojih ima još u zemlji.

Angažirani su i službenici za protueksplozijsku zaštitu. Istraživanja su u tijeku, a više detalja donosimo u suradnji s Policijskom upravom međimurskom.

Službeno izvješće PUM

U srijedu 4. lipnja u Sajmišnoj ulici u Čakovcu prilikom zemljanih radova na gradilištu poslovnog objekta, zaposlenici poduzeća iz Čakovca bagerom su iskopali više komada minsko-eksplozivnih sredstava.

U tijeku je očevid i pregled tih sredstava od strane policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu, kako bi se utvrdilo o kakvim se sredstvima radi, te kriminalističko istraživanje da bi se utvrdilo tko ih je i kada odložio i zakopao na tom mjestu. Ujedno će se izvršiti širi pregled mjesta uz iskop okolnog zemljišta da bi se utvrdilo eventualno postojanje još takvih sredstava. 

Sva sredstva će se potom zbrinuti na siguran način.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije