Mesar i krivolovac po nalogu vlasnika pucao na Ollyja?

Danas je ranjeni psić Olly i dalje dobro iako ga sve boli i unatoč lijekovima protiv bolova i sedativima, plače na svaki dodir. No, nadamo se da je ono najgore ipak iza njega i da će i nožica biti sačuvana, a ostalo će s vremenom zacijeliti. Čeka ga dug oporavak od nekoliko mjeseci, svakodnevne terapije i nadamo se da će živci na nožici biti u redu i da nisu oštećeni sačmom koja se raspršila, javljaju danas iz udruge Prijatelji životinja.


Uplatila zadnje kune za liječenje Ollyja

Aleksandra Hampamer, voditeljica azila Prijatelji Čakovec zahvaljuje svima koji su ih zvali, slali poruke i emailove podrške te uplatili donacije Ollyju. – Evo uplaćujem 23,64 kn… da imam uplatila bih i više. To su mi zadnje kune na računu. Ali ovo je grozno, samo neka ozdravi pesek – javila se jedna gospođa.

Javili su se i mnogi poduzetnici, među njima prvi urednik Rolling Stonea Croatia i Top Geara koji je uplatio donaciju i ponudio i svu daljnju potrebnu pomoć za Ollyja te Mirko Filipović koji je htio platiti cijenu cijele operacije. No, kako su novac za operaciju već bili skupili, rekao je da mu jave za postoperativne troškove i da mu pošalju račun.


Olly ima potencijalne udomitelje

Ravnodušna nije ostala ni ekipa iz Hladnog piva koja je također ponudila pomoć te ih potaknula da krenu i u medijsku kampanju protiv ovakvih zlodjela. Ono najljepše od svega je što Olly ima i potencijalne udomitelje nakon što prođe najvažniji dio oporavka. Do ovog trenutka skupljeno je 14.823,64 kune.

– Ogromno hvala svima još jednom u ime nas i malog Ollyja. Iako niti jednog trenutka u nedjelju nismo dvojili da ga trebamo zbrinuti, unatoč 0 kuna na računu, pokazali ste nam kako se dobro dobrim vraća i kako u Hrvatskoj i šire ima predivnih ljudi koji cijene život i vole jednako sva živa bića i koji osuđuju svako zlostavljanje – poručuju iz udruge.


Mesar i krivolovac po nalogu vlasnika pucao na Ollyja?

Inače, u javnost su isplivali novi detalji oko ovog slučaja. Nagađa se kako je moguće da je vlasnik platio počinitelju, koji je inače mesar, da likvidira njegova dojučerašnjeg ljubimca. Priča se da je muškarac koji je upucao Ollyja krivolovac, poznat po tome da je spreman za 50 kuna ubiti životinju. Aktivisti spominju i da je nedavno u krivolovu upucao srnu koja je čekala mlado, piše Jutarnji.hr.

U slučaju da osumnjičeni mesar završi pred sudom, zbog zlostavljanja životinje mogao bi dobiti do godinu dana zatvora. Koliko će točno provesti iza rešetaka, odlučit će sudac. No, dosadašnja praksa pokazuje kako su suci vrlo blagi prilikom izricanja kazni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije