Na ranču u Goričanu izbio požar, vatru ugasili tamošnji vatrogasci

U subotu 26. travnja oko 17:50 sati izbio je požar gospodarskog objekta na ranču vlasnika A. S. iz Goričana. Zbog vidljivog dima s ranča koji se nalazi oko 500 metara izvan mjesta, prema graničnom prijelazu Goričan, uključena je sirena, a u međuvremenu je i operativna postrojba dobila SMS od JVP Čakovec o navedenom požaru.

U kratkom vremenu na mjesto požara stigla su dva navalna vozila DVD-a Goričan sa deset vatrogasaca. Prvo navalno vozilo ušlo je u prostor ranča i bilo je spremno za gašenje gospodarskog objekta u kojem se nalazila slama i poljoprivredni strojevi.

No, u daljnjem razgovoru s vlasnikom ranča, te naknadnom dojavom od strane Javne vatrogasne postrojbe da postoji mogućnost da se u objektu nalaze eksplozivna sredstva – municije i oružje, zapovjednik DVD-a Goričan Slavko Loparić, obustavio je gašenje objekta zbog zaštite ljudskih života.

U međuvremenu je došla policija, te vozilo hitne pomoći. Požar je na posljetku lokaliziran, te je potrošeno oko 5000 litara vode. Drugi dan nakon provjere stanja izvršena je sanacija zgarišta.


U Čakovcu se zapalila drvena vrtna kućica

Županijski centar 112 Čakovec javlja kako je u nedjelju u 17:49 sati zaprimio je dojavu o požaru drvene vrtne kućice u Čakovcu. Stigla je i dojava o kvaru na vodovodnoj mreži u Donjoj Dubravi (Koprivnička ulica).

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije