U Čakovcu vlak naletio na kombi: Putnice se izvukle bez ozljeda

Osvježeno 28.4.2014. u 10,40 sati – Službeno izvješće PUM

U subotu, 26. travnja oko 12.20 sati u Čakovcu u Ulici Tome Bratkovića, na prijelazu ceste preko željezničke pruge dogodila se prometna nesreća u kojoj se vozačica teretnog automobila njemačkih nacionalnih oznaka, 44-godišnja državljanka Republike Njemačke, dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge u istoj razini na kojem nema uređaja za zatvaranje prometa ni uređaja za davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka, nije zaustavila, već je vozilom  započela prelaziti željezničku prugu, bez da se uvjerila da li prugom nailazi vlak.

Zbog toga je u njezino vozilo udario putnički vlak kojim je upravljao 49-godišnjak iz Varaždina. Uslijed udara vozilo je odbačeno od pruge. U  vozilu se uz vozačicu nalazila i 59-godišnja državljanka Republike Njemačke. U prometnoj nesreći nitko nije ozlijeđen, a promet vlakova na relaciji Čakovec – Varaždin bio je obustavljen u vremenu od 12.20 do 13.25 sati. Zbog počinjenog prekršaja vozačici teretnog automobila izdan je Obavezni prekršajni nalog.

Danas oko 12,25 sati na pružnom prijelazu u Čakovcu u Ulici T. Bratkovića (u blizini Panexa), putnički vlak naletio je na kombi vozilo, izvijestila je PU međimurska.

Prema prvim informacijama ozlijeđenih osoba nema, ali je nastala poveća materijalna šteta. Kako saznajemo u automobilu su se nalazile dvije strane državljanke, a vozačica nije primjetila da se približava prijelazu koji je obilježen Andrijinim križem i znakom stop.

Više informacija biti će poznato nakon očevida, a vrlo brzo se očekuje i normalizacija prometa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije