Velika šteta: U blizini prijelaza Štefanec vlak naletio na nepoznati predmet

Osvježeno 14.4.2014. u 9,40: Službeno priopćenje PU međimurske:

U subotu, 12. travnja, u 17,03 sati na pruzi Čakovec – Kotoriba, između Čakovca i Štefanca, putnički vlak koji je prometovao na relaciji Zagreb-Čakovec-Kotoriba naletio je na betonski stup dužine 110 cm i debljine 30 x 15 cm i kamenje koje je nepoznati počinitelj postavio preko jedne tračnice.

Uslijed naleta na vlaku je oštećena donja ralica i podvozje, pri čemu je nastala znatna materijalna šteta, radi čega je vlak na prvoj slijedećoj  željezničkoj stanici u Maloj Subotici isključen iz daljnjeg prometa. U vrijeme  naleta u vlaku nije bilo putnika, nitko nije ozlijeđen, niti je zbog njega došlo do zastoja u željezničkom prometu spomenutom prugom.

Materijalna šteta utvrdit će se naknadno, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu radi kaznenog djela “ugrožavanje prometa opasnom radnjom ili sredstvom”.

U subotu 12. travnja u 17,03 sati sati na željezničkoj pruzi između Buzovca i Male Subotice niskopodni novi putnički vlak 992 koji prometuje na relaciji Zagreb – Kotoriba, nekoliko stotina metara prije prijelaza Štefanec naletio je na nepoznati predmet, javljaju iz Policijske uprave međimurske.

Očevid je u tijeku, a pretpostavlja se da je na tračnicu bio postavljen betonski ili kameni predmet u koji je udario vlak. Zbog toga je vlaku oštećen prednji dio, nagnuo se ali na sreću nije izašao van tračnica.

Strojovođa je uspio zaustaviti vlak i nakon toga ući u kolodvor Mala Subotica. Nakon pregleda ustanovljeno je da nije siguran za daljnju vožnju, pa je za putnike HŽ osigurao novi vlak te nije bilo remećenja voznog reda.

Prema prvim informacijama vlak je znatno oštećen, a nagađa se da bi šteta mogla biti više stotina tisuća kuna. Iz policije saznajemo kako ne isključuju mogućnost da je predmet postavljen namjerno. Više informacija donosimo u suradnji s PU međimurskom.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije