PUM o događaju u Pribislavcu: Kamenovali, udarali i ozlijedili policajce

Nakon što se u utorak oglasio Sindikat policije Hrvatske kako je u ponedjeljak 17. veljače oko 16 sati u romskom naselju Pribislavec došlo je do napada na policijske službenike tijekom redovnog postupanja pri čemu su najmanje trojica policajca zadobila tjelesne ozljede, danas se o tom događaju službenim priopćenjem očitovala i Policijska uprava međimurska. Njihovo priopćenje možete pročitati u nastavku.

“U ponedjeljak 17. veljače oko 16.05 sati u Pribislavcu u Livadarskoj ulici, dvojica policijskih službenika Policijske uprave međimurske u ophodnji uočili su 19-godišnjaka iz Pribislavca, kojeg je potrebno uhititi jer je protiv njega Općinski sud u Čakovcu izdao Rješenje o istražnom zatvoru. Kada je primijetio policijske službenike on je počeo bježati, a policijski službenici krenuli su za njim.

Poslije 20 metara on se spotaknuo i pao na tlo, a kada su mu policijski službenici prišli počeo se opirati i nogama udarati policijske službenike, radi čega su oni prema njemu primijenili sredstva prisile. U tom trenutku napala ih je grupa nepoznatih muških osoba koji su ih povlačili za odoru, odgurivali i udarali, što je 19- godišnjak iskoristio i uspio se osloboditi i pobjeći, a i ostali su se razbježali. Policijski službenici u napadu su lakše ozlijeđeni.

Nakon što se policijskim službenicima naknadno pridružila još jedna ophodnja, uspjeli su uhititi dvojicu počinitelja, 20-godišnjaka i maloljetnika iz Pribislavca, ali su pritom ponovo napadnuti od strane nepoznatih osoba koje su na njih bacale kamenje. Jedan kamen pritom je pogodio jednog od policijskog službenika u glavu i lakše ga ozlijedio.

Nakon kriminalističkog istraživanja 20-godišnjak je pušten na slobodu, dok je protiv maloljetnika podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu radi kaznenog djela “prisile prema službenoj osobi” i on je doveden sucu istrage koji mu je odredio istražni zatvor, nakon čega je predan u zatvor u Varaždinu.

U srijedu 19. veljače radi istog kaznenog djela uhićena su još dvojica počinitelja, 21-godišnjak i 27-godišnjak iz Pribislavca koji će tijekom dana biti predani pritvorskom nadzorniku i potom dovedena sucu istrage s prijedlogom da im se odredi istražni zatvor. Policija i nadalje traga za 19-godišnjakom i preostalim počiniteljima protiv kojih će također po dovršetku kriminalističkog istraživanja podnijeti kaznene prijave Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja i po njegovom okončanju javnost će biti obaviještena o dodatnim činjenicama.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije