U 3 nesreće 5 ozlijeđenih: Uzroci neprilagođena brzina, snijeg i alkohol

Policijska uprava međimurska javlja kako su se za vikend dogodile tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

U petak u 6,50 sati na županijskoj cesti između Murskog Središća i Hlapičine dogodila se prometna nesreća u kojoj 53-godišnja vozačica osobnog automobila iz Murskog Središća kretanje vozila nije prilagodila osobinama i stanju ceste (zavoj, kolnik mokar) i atmosferskim prilikama (padao snijeg), zbog čega je u desnom zavoju izgubila nadzor nad upravljanjem vozilom i djelomično prešla na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera gdje je prednjim lijevim dijelom vozila udarila u prednji lijevi dio osobnog automobila kojim je iz suprotnog smjera upravljala 44-godišnjakinja iz Leskovca.

U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 53-godišnja vozačica i dvije putnice iz njezinog vozila, dok je jedna putnica teže ozlijeđena i nakon liječničkog pregleda zadržana je na liječenju u Županijskoj bolnici Čakovec. Protiv 53-godišnjakinje će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu. Zbog prometne nesreće tom je cestom obustavljen sav promet u vremenu od 7 do 8,50 sati.

Istog dana oko 13.40 sati na županijskoj cesti između naselja Čehovec i Prelog 42-godišnji vozač osobnog automobila iz Čehovca brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju ceste (kolnik prekriven ugaženim snijegom) te atmosferskim prilikama (padao snijeg), zbog čega je na ravnom dijelu ceste izgubio nadzor nad upravljanjem vozilom, pri čemu je došlo do zanošenja vozila na kolniku i udara desnom bočnom stranom vozila u lijevu bočnu stranu bicikla kojim je iz suprotnog smjera uz desni rub kolnika upravljala 55-godišnjakinja iz Preloga.

Nakon udara došlo je do silaska automobila, vozačice bicikla i bicikla izvan kolnika na poljoprivrednu površinu. Vozačica bicikla je prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec  gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđena, te je zadržana na liječenju. Protiv 42-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Još jedna nesreća dogodila se u  subotu oko 21,20 sati na državnoj cesti kod naselja Štefanec u kojoj je 28-godišnji vozač osobnog automobila iz Orehovice, upravljajući u vrijeme dok je u krvi imao alkohola od 1,74 g/kg, u desnom zavoju vozilom prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je prednjim dijelom vozila udario u prednji dio osobnog automobila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 41-godišnjak iz Vratišinca.

Oba vozača su nakon prometne nesreće vozilom Zavoda za hitnu medicinu prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je 41-godišnjak lakše ozlijeđen, a 28-godišnjak teže i zadržan je na liječenju.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije