Kaos na cestama: Sudari, izlijetanja, nalet na biciklistu, granje na cestama

U protekla 24 sata Županijski centar 112 Čakovec i Zimska služba Županijske uprave za ceste imali su pune ruke posla, ponajviše zbog snijega koji nam je padao noćas do tri sata.  ŽC 112 zaprimio je ukupno 144 poziva.

Od događaja izdvajaju dojavu o prometnoj nesreći koja se dogodila na cesti između Murskog Središća i Hlapičine. Došlo je do sudara između dva osobna automobila, a tijekom očevida cesta je bila zatvorena. U nesreći su ozlijeđene četiri osobe. U Vukanovcu je došlo do slijetanja cisterne s ceste, dok je na cesti između Preloga i Čehovca automobil naletio na biciklistu i ozlijedio ga. 

U protekla 24 sata primljeno je ukupno sedam dojava o stablima srušenim na prometnice, te tri dojave o problemima u opskrbi električnom energijom koji su otklonjeni u kratkom vremenu. Jutros u 6:30 sati temperatura zraka bila je – 1°C, vlaga je iznosila 99 %, tlak zraka je bio 1013 hPa, a izmjerena visina snijega iznosila je visina 17 cm. Zbog temperaturnog minusa, na cestama je moguća poledica, stoga pripazite!


Stanje se normalizira – utrošeno 70 tona soli

Zimska služba Županijske uprave za ceste imala je neprospavanu noć, a na terenu je bilo 17 ekipa. Prema riječima voditelja Zimske službe Stjepana Marčeca utrošeno je 70 tona soli, a snijeg sa prometnica uklanjalo je 11 ralica, 2 gredera, 2 kombi posipača i 2 kombi vozila. Dodatne probleme na terenu stvaraju  grane  na cestama koje se lome zbog težine snijega, pa je jedna ekipa angažirana na uklanjanju istih.

Nakon što je noćas prestao padati snijeg, zapuhao je vjetar koji je na cestama stvorio dosta zapuha. Marčec kaže kako su ceste prohodne, čiste se makadamski putevi koje zbog slabe vidljivosti nije bilo moguće očistiti te se radi na proširenju pješačko biciklističkih staza i autobusnih stajališta. U našu redakciju pristiglo je dosta pritužbi na rad općinskih zimskih službi gdje se mještani žale kako se ceste ne čiste. Danas imaju priliku da se to ispravi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije