Ivan Kolarek zbog pronevjere ide u zatvor na dvije i pol godine

Pukovnik Hrvatske vojske i nekadašnji upravitelj braniteljske zadruge Agro Drava sa sjedištem u Hrženici, Ivan Kolarek zvan Curica iz Preloga, nepravomoćno je osuđen na dvije i pol godine zatvora zbog toga što je zloporabom položaja i ovlasti protupravno stekao 207.000 kuna na štetu braniteljske zadruge.

Presudilo je tako sudsko vijeće Županijskog suda u Varaždinu, na čelu sa sutkinjom Božicom Mišak, nakon postupka koji je trajao gotovo četiri godine.

– Visina kazne određena je u srazmjeru sa visinom materijalne štete, ali i činjenicom da je optuženik više puta osuđivan – kratko je pojasnila sutkinja Božica Mišak, nakon čitanja presude.

Kako stoji u presudi, Kolarek je nepolaganjem čitavog utrška ostvarenog poslovanjem zadruge na žiro račune otvorene u dvije banke, podizanjem sredstava sa žiro računa te plaćanjem sa istog bez vjerodostojne dokumentacije, uzeo i zadržao za sebe spomenuti iznos za koji se nepripadno okoristio, a na štetu braniteljske zadruge.

Protupravno stečeni novac Curica mora uplatiti u roku od 15 dana od izvršnosti presude u korist državnog proračuna pod prijetnjom ovrhe.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije