Inspekcija predložila smjenu ravnatelja Graditeljske škole Zorana Pazmana

Prosvjetna inspekcija predložila je Školskom odboru Graditeljske škole Čakovec da smjeni ravnatelja Zorana Pazmana. U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta ističu da je razrješenje predloženo zbog propusta i nepravilnosti utvrđenih inspekcijskim nadzorom.

– S obzirom na to da je riječ o postupku u kojem utemeljenost prijedloga prvo procjenjuje Školski odbor, te potom, ako Školski odbor odbije prijedlog, ministar, podatke ne možemo iznositi u javnost – poručili su iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva. Ravnatelj Pazman potvrdio nam je uoči sjednice Školskog odbora da je inspekcija predložila razrješenje.

– Vjerujem da je to učinjeno na pritisak Županije – rekao je Pazman, koji se već godinama uspijeva održati u fotelji ravnatelja, unatoč propustima na koje revizija upozorava još od 2006. godine, pa čak i kaznenoj prijavi koju je prije par mjeseci protiv njega podigla policija.

Kako smo već pisali, Pazman je tijekom 2010. uz poslove ravnatelja u punom radnom vremenu radio i u nastavi, za što je primao plaću za rad preko norme. Rješenja i izvješća o tome, o radu subotama, smjenskom radu, sudjelovanju na projektu i drugim poslovima, ovjeravao je sam sebi.

S obzirom na to da je bio zaposlen na puno radno vrijeme, te da nemu nastavnu normu, rješenja nisu u skladu sa zakonom, utvrdila je revizija, koja je upozorila i na nepravilnosti oko isplate putnih troškova i organizacije nastave, korištenja službenog vozila, javne nabave i dr. Što mu konkretno u ovom slučaju zamjera inspekcija, zasad nije poznato. Dobio je rok za očitovanje, nakon čega će se donijeti konačna odluka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije