Razbojništvo u Čakovcu: Prodavačici zaprijetio nožem i iz kase ukrao novac

U ponedjeljak 18. studenoga oko 18.40 sati u Čakovcu u Ulici Valenta Morandinija, nepoznati muškarac ušao je u trgovinu na čakovečkoj tržnici koja je vlasništvo poduzeća iz Čakovca, te je uz prijetnju nožem od prodavačice zatražio da mu otvori kasu, a kada je ona to učinila iz kase je ukrao novac.

Počinitelja su u izvršenju uočili građani koji su ga pokušali zadržati, ali se on otrgnuo i pobjegao. Prema opisu svjedoka razbojnik je muškarac starosti od 30 do 40 godina, visine oko 175 cm, srednje tjelesne građe, izrazito crvenog lica, bio je obučen u zelenu jaknu, plave traper hlače i crne cipele, na glavi je nosio plavu vunenu kapu, a na rukama crne rukavice. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Za počiniteljem policija intenzivno traga, te će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Iz policije zahvaljuju građanima koji su pokušali zaustaviti počinitelja, iako u tome nisu uspjeli i koriste priliku da sve građane pozovu da u takvim situacijama reagiraju na isti način. Naime, svaki građanin smije spriječiti bijeg osobe zatečene u kaznenom djelu za koje se progoni po službenoj dužnosti i zadržati je do dolaska policije.

Smatra se da je osoba zatečena u kaznenom djelu kada je netko opazi u radnji kaznenog djela ili neposredno nakon izvršenja kaznenog djela pod okolnostima koje upućuju na to da je počinila kazneno djelo.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije