Ravnateljica OŠ Strahoninec zbog pronevjere DORH-u prijavila računovotkinju

Međimursko školstvo trese nova afera. Nakon srednjih škola (Graditeljska i Gospodarska), na vidjelo izlaze i malverzacije u osnovnom školstvu. Najnoviji slučaj je onaj u OŠ Strahoninec. Naime, kako nam je i sama potvrdila, ravnateljica te škole Jelan Okun, prof. podnijela je kaznenu prijavu protiv sada već bivše računovotkinje D.B. kojoj je od strane Školskog odbora uručen izvanredni otkaz.

– Točno je da sam 31. listopada podnijela kaznenu prijavu DORH-u protiv računovotkinje škole. Sada čekamo da institucije odrade svoje i utvrde o kakvim i kolikim se malverzacijama radi – rekla nam je Okun. Ističe da je stanje u školi redovno što se same nastave tiče.

Na pitanje o kojem iznosu se radi, nije odgovorila jer je to posao nadležnih organa. Prema neslužbenim informacijama koje kruže u javnosti, računovotkinja je sa školskog računa na svoj račun prebacila više od 100 tisuća kuna.

Navodno su novčane malverzacije trajale nekoliko godina i ništa nije bilo sumnjivo jer je D.B. bila vješta u svom poslu i uvijek je znala pronaći način kako opravdati isplatu. O ovom slučaju u policiji još nemaju nikakve informacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije