PU varaždinska otkrila skupinu lopova iz Međimurja

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad pet muških osoba s područja Međimurske županije u dobi od 15, 16, 17, 18 i 24 godina, zbog osnova sumnje da su počinili 15 kaznenih djela krađa i teških krađa na području Policijske uprave varaždinske.

Naime, sumnja se da su navedeni ulazili u kuće u Varaždinu (u Milkovićevoj ulici, ulici Braće Radića, Ivana Mažuranića, Vodnikovoj), Trnovcu Bartolovečkom, Marčanu, Gornjem Vratnu,  Petrijancu, Topličici, Ivancu, Lepoglavi, Velikom Bukovcu i Novom Marofu, i to najčešće kroz  otvorene  prozore, potiskivanjem ulaznih vrata, zavlačenjem podesnog alata, uporabom originalnih ključeva ostavljenih od strane vlasnika, odnosno ulaženjem u kuće kroz nezaključana vrata, koristeći u svim slučajevima odsutnost vlasnika.

Prilikom počinjenja opisanih djela, navedeni su krali novac te zlatni i razni drugi nakit, a po udaljavanju sa mjesta događaja novac su trošili, dok su zlatni nakit preprodavali i na taj način stjecali protupravnu imovinsku korist.

Sveukupna materijalna šteta cijeni se na oko 115 tisuća kuna. Protiv njih će se podnijeti kaznena prijava nadležnim državnim odvjetništvima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije