Otkrivene kradljivice krumpira iz Piškorovca

Prvi smo pisali o problemima koje su zadesile poljoprivrednika iz Ivanovca koji se požalio na romske krađe koje ne jenjavajuna poljima u Gardinovcu, Celinama i Podturnu gdje je samo ove godine od 20. lipnja pa do danas oštećen za više od 450 tisuća kuna!

Požalio nam se kako mu jednostavno nitko ne može pomoći. Desetak puta prijavljivao je krađe na polju i to u iznosima po deset, dvadeset i pedeset tisuća kuna.  –  Policija je izašla na teren svaki put, no na žalost oni ne mogu stići odmah, već im treba jedan sat do moje zemlje. Svaki put je u izvješću pisalo kako su krađu počinili nepoznati počinitelji za kojima se traga. Odgovornost je prenesena na državno odvjetništvo koje ne reagira – kazao nam je tad poljoprivrednik.

U ponedjeljak je zatekao na polju kod Celina kradljivce s traktorom koje su uspjeli zadržati do dolaska policije koja im je oduzela više stotina kilograma luka.

 Kradljivce luka u Celinama zadržali su do dolaska policije

Policija je danas priopćila kako je razriješila jednu od krađa krumpira s polja u Gardinovcu. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 25 i 23-godišnjakinjom iz Piškorovca sumnja se da su počinile kazneno djelo “teške krađe” i “krađe”.

Poljoprivrednik pokazuje na obližnje romsko naselje Piškorovec koje se nalazi odmah iza njegove oranice

One su u razdoblju od 20. lipnja do 20. srpnja ove godine u poljskom predjelu zvanom “Grofovo” između naselja Gardinovec i Piškorovec, sa njive koja je  u vlasništvo privatnog poduzeća iz Ivanovca ukrale krumpir u vrijednosti od nekoliko desetaka tisuća kuna, a u razdoblju od 28. do 31. kolovoza, sa iste njive ukrale su krumpir u vrijednosti od više tisuća kuna.

Protiv njih će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

>>> Na polju kod Celina uhvaćeni u krađi više stotina kilograma luka

>>> Krađama s polja oštetili poljoprivrednika za 450 tisuća kuna!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije