Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
SEDAM GODINA ZATVORA Međimurec godinama silovao svoju ženu
Davor Javorovic/PIXSELL

PIJAN POSTAJE OPALI ZLIKOVAC

SEDAM GODINA ZATVORA Međimurec godinama silovao svoju ženu

Dvoje djece imalo je djetinjstvo iz pakla, ali nasilnika je sustigla solidna kazna

- I u trijeznom stanju je nezgodan čovjek. A pod utjecajem alkohola se pretvara u opakog, malignog, bešćutnog i zloćudnog agresivca, bezobzirnog, surovog i nemilosrdnog u svakom pogledu - ovim je riječima psihijatrijski vještak opisao mušku osobu iz Međimurja rođenu 1960. godine. 

Pred Županijskim sudom u Varaždinu ta osoba osuđena je na četiri godine i deset mjeseci zatvora zbog višegodišnjeg silovanja svoje supruge, nasilja u obitelji te povrede djetetovih prava.

- Okrivljenik je proglašen krivim da je počinio kaznena djela u Međimurskoj županiji na štetu svoje supruge (1978.) i dvoje djece (2006. i 2010.) - objavilo je Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu koje je odmah i uložilo žalbu na ovu presudu. 
U žalbi su ustvrdili su da su otegotne okolnosti potcijenjene te su zatražili višu kaznu zatvora. Visoki kazneni sud RH je uvažio argumente i počinitelju ovih dana povisio kaznu na sedam godina zatvora!

Nije lagala

Naime, analizirajući žalbe, u Zagrebu su još jednom povjerovali svjedočenju jadne žene. Ono je bilo iskreno i uvjerljivo, bez namjere da supruga tereti bez razloga. Naime, kazala je kako u vrijeme trudnoće nije bilo nasilnih spolnih odnosa. Isto tako, nije ih bilo ni kad je bio trijezan. 

No, u ostalim slučajevima, 18 godina mlađa supruga mu je bila stalna meta iživljavanja. Također, djeca su posvjedočila o svakodnevnim svađama i svim uvredama kojima je otac nazivao majku. 

- Godinama se iživljavao nad žrtvom. Trpjela je fizičke i psihičke napade od optuženika kao najbliže osobe koja joj je trebala pružiti sigurnost i ljubav. Kaznena djela činio je pod utjecajem alkohola, svjesno i svojevljno se stavljajući u stanje u kojem su mu popuštale kočnice. (...)

Sve ono što je činio supruzi reflektiralo se i na njihovu djecu. U najosjetljivijoj dobi djetinjstva bila su prisiljena gledati i slušati iživljavanje nad majkom - uvaženi su argumenti Županijskog državnog odvjetništva pred Visokim kaznenim sudom. 

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3552

Najnovije

Reci što misliš!