Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
ČAKOVEC, IVANOVEC Zaustavljali vozila, otvarali vrata i udarali vozače!
Ilustracija

dva različita incidenta

ČAKOVEC, IVANOVEC Zaustavljali vozila, otvarali vrata i udarali vozače!

Ovih dana čakovečki sud objavio je tužbe Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, koji od napadača potražuje isplatu pružene zdravstvene zaštite osobama koje su ozlijeđene u dva različita incidenta. Sukobi su se dogodili u kratkom vremenskom razmaku krajem ljeta 2020. godine

Prema presudama koje su priložene, prvi incident dogodio se 23. kolovoza. Muškarac rođen 1978. godine iz Totovca osuđen je da je u Ulici Tratice u Ivanovcu napao muškarca iz Žiškovca. Okrivljeni se nije odazvao sudu, dostava se vraćala s naznakom "odselio". Napadnuti pak je posvjedočio kako ga je napao bivši suprug njegove partnerice. Automobilom im se ispriječio na cesti, izašao iz vozila, otvorio vrata njegovog vozila te ga udario u gornji dio nosa. 

Dva tjedna kasnije, 8. rujna 2020. godine, nešto slično dogodilo se u Zrinsko-frankopanskoj ulici u Čakovcu. Muškarac iz Nedelišća (danas Ivanovca), također rođen 1978. godine, na semaforu je prepriječio put osobnom vozilu. Izvukao je suvozača te ga rukama izudarao po glavi i tijelu, a potom je jednom u glavu udario i vozača. Nije opisan eventualni povod ovom sukobu. 

Oba napadača osuđena su i novčano kažnjena na temelju Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, što bi značilo da ozljede nisu bile teže. No, još i HZZO tužbom traži svoje...

Zanimljivo, napadač iz Totovca je samo jedan dan stariji od napadača iz Ivanovca. Obojica su već bili prekršajno kažnjavani.  

*Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3542

Najnovije

Reci što misliš!