Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
Direktor osumnjičen za prijevaru vezanu za kamenoklesarske radove, određen mu istražni zatvor
Siniša Sović/Foto agencija Sjever

priopćenje dorh-a

Direktor osumnjičen za prijevaru vezanu za kamenoklesarske radove, određen mu istražni zatvor

Prevario je šest osoba, tvrdi Državno odvjetništvo...

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 7. ožujka 2023., provelo prvo ispitivanje 54-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio produljeno kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju.

- Postoji osnovana sumnja da je 54-godišnji osumnjičenik od svibnja 2021. do rujna 2022. godine, u Varaždinskim Toplicama, kao direktor trgovačkog društva neistinito predočio oštećenicima da će za njih izvesti kamenoklesarske radove i sklopio s njima ugovore kojima se obvezao obaviti radove u predviđenim rokovima, s unaprijed stvorenom namjerom da ne izvede nikakve radove. Šestero oštećenika mu je povjerovalo i predalo tražene novčane iznose na ime predujma nakon čega osumnjičeni 54-godišnjak nije, osnovano se sumnja, izveo ugovorene radove te je dobiveni novac (ukupni iznos veći od 40.000,00 kuna) zadržao za svoje trgovačko društvo - piše u priopćenju DORH-a.

Državno odvjetništvo je podnijelo prijedlog da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je navedeni prijedlog i odredila osumnjičeniku istražni zatvor.

Najnovije

Reci što misliš!