Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
ISTRAGA Radnik (69) pao s ljestvi u Čakovcu i poginuo, odvjetništvo tereti tvrtku i odgovornu osobu za propuste
Ilustracija/Sanjin Strukic/PIXSELL

ODVJETNIŠTVO U ČAKOVCU

ISTRAGA Radnik (69) pao s ljestvi u Čakovcu i poginuo, odvjetništvo tereti tvrtku i odgovornu osobu za propuste

69-godišnji zaposlenik je dan nakon pada preminuo u bolnici

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 9. siječnja 2023., donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1979.) i trgovačkog društva zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

- Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 44-godišnjak 21. ožujka 2022., u Čakovcu, kao odgovorna osoba okrivljenog trgovačkog društva za provođenje mjera zaštite na radu, postupio protivno propisima o zaštiti na radu, odnosno da je prilikom obavljanja poslova obnove fasade obiteljske kuće, dao 69-godišnjem zaposleniku društva da koristi aluminijske ljestve koje su bile neispravne i nisu smjele biti u uporabi jer na završecima nisu imale gume za sprječavanje proklizavanja.

Osnovano se sumnja i da nije osigurao da 69-godišnjak koristi zaštitnu građevinsku kacigu ni zaštitni pojas radeći na visini većoj od tri metra pa je 69-godišnji zaposlenik, uslijed tih propusta, prilikom silaska sa skele pao s ljestvi na zemlju i pritom zadobio teške ozljede glave i trupa od kojih je preminuo idućeg dana u bolnici - javlja Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu.

Najnovije

Reci što misliš!