Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
USVOJENA ŽALBA Razbojnicima veće kazne zatvora za krađu u trgovini u Pribislavcu
Ilustracija/Miroslava Novak Hranjec

ZATVOR ZA DVA RAZBOJNIKA

USVOJENA ŽALBA Razbojnicima veće kazne zatvora za krađu u trgovini u Pribislavcu

Uzeli su više boca alkoholnih pića, odgurnuli prodavačicu i pobjegli

Županijski sud u Puli usvojio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Čakovcu i preinačio odluke o kazni iz prvostupanjske presude Općinskog suda u Čakovcu kojom su dvojica okrivljenih hrvatskih državljana (1999. i 1999.) proglašeni krivima zbog počinjenog kaznenog djela razbojničke krađe iz čl. 231. st. 1. Kaznenog zakona.

Okrivljenici su proglašeni krivima da su 8. ožujka 2019., u prodavaonici u Pribislavcu, uzeli više boca alkoholnih pića i bez plaćanja krenuli prema izlazu, a kad ih je prodavačica pokušala zaustaviti, snažno su ju odgurnuli i pobjegli s ukradenim predmetima.

Općinski sud u Čakovcu osudio je prvookrivljenika na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i četiri mjeseca, a drugookrivljenika na kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci.

Županijski sud u Puli je, prihvaćanjem argumenata državnog odvjetništva, utvrdio da je prvostupanjski sud izrekao okrivljenicima preblage kazne pa je osudio prvookrivljenika na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine, a drugookrivljenika na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva mjeseca.

Najnovije

Reci što misliš!