Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
INOVATIVNI KRIMINALCI Novi slučaj prevare u Varaždinu: Prodavala tenisice preko interneta i ostala bez 20.000 eura
Ilustracija/Marko Prpić/PIXSELL

prevarena prilikom prodaje

INOVATIVNI KRIMINALCI Novi slučaj prevare u Varaždinu: Prodavala tenisice preko interneta i ostala bez 20.000 eura

Oštećena je putem linka ispunila podatke svoje kartice, što je nepoznati počinitelj iskoristio te izvršio nekoliko nedozvoljenih transakciju

Policijska postaja Varaždin zaprimila je prijavu 46-godišnjakinje koja je prevarena prilikom prodaje preko internetskog oglasnika. Prema prijavi, 20. studenog na internetskom oglasniku postavila je oglas o prodaji tenisica. Idući dan na oglas joj se javila nepoznata osoba zainteresirana za kupnju.

- Ista osoba joj je temeljem dogovora, poslala link na lažno kreiranu stranicu, dovodeći ju u zabludu da je potrebno upisati podatke radi primanja uplate. Oštećena je putem linka ispunila podatke svoje kartice, što je nepoznati počinitelj iskoristio te izvršio nekoliko nedozvoljenih transakciju u iznosu od oko 20 000 eura s računa oštećene - navodi PU varaždinska i apelira na građane da budu oprezni prilikom plaćanja na Internetu, da zaštite svoje podatke i podatke svojih kartica. Prijevarne taktike kibernetičkih kriminalaca sve su inovativnije. 

Pazite na svoje podatke! Kad prodajete, nigdje ne upisujte CVC/CVV broj sa poleđine svoje debitne ili kreditne kartice. Za uplatu na tekući račun je dovoljno upisati samo IBAN - savjetuju.
 

Najnovije

Reci što misliš!