Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
PODIGNUTA OPTUŽNICA Mrtav pijan jurio autom i u Hrženici usmrtio Međimurku Jasminu
Željko Lukunic/Pixsell

ŽDO VARAŽDIN

PODIGNUTA OPTUŽNICA Mrtav pijan jurio autom i u Hrženici usmrtio Međimurku Jasminu

41-godišnja Jasmina je zadobila mnogobrojne teške ozljede od kojih je preminula idućeg dana u bolnici

- Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 29. rujna, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (2000.) zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 4. u vezi st. 1. Kaznenog zakona.

Vezana vijest

policijaa PREMINULA MOTORISTICA IZ MEĐIMURJA VELIKA TUGA Na Jasminu je naletio pijani vozač (22) u BMW-u i ubio ju: Njena obitelj naišla autom dok su ju pokušavali spasiti...

Okrivljenog 22-godišnjaka tereti se da je 19. lipnja 2022. u mjestu Hrženica, upravljao osobnim automobilom marke BMW pod utjecajem alkohola (koncentracija od 2,00 promila alkohola u organizmu) i vozio brzinom većom od 100 km/h kojom nije mogao savladati oštar desni zavoj, već je vozilom prešao na lijevu prometnu traku i udario u moped kojim je iz suprotnog smjera, pravilno svojom desnom prometnom trakom, upravljala 41-godišnjakinja. Uslijed udara vozila i pada 41-godišnjakinja je zadobila mnogobrojne teške ozljede od kojih je preminula idućeg dana u bolnici.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja prometnih delikata. Vijeće Županijskog suda je, međutim, usvojilo žalbu okrivljenika i ukinulo istražni zatvor te odredilo okrivljeniku mjeru opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom - javlja Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu.

Najnovije

Reci što misliš!