MAGDALENA DOVEČER

FOTO Međimurka u središtu skandala: Policija joj pretresla kuću u Mihovljanu

Međimurski HDZ ekspresno je, samo par sati nakon uhićenja, iz članstva stranke isključio Magdalenu Dovečer

Policija i Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) pretresli su obiteljsku kuću Magdalene Dovečer, uhićene voditeljice Službe za koordinaciju u Hrvatskoj agenciji za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) koja se sumnjiči da je namještala natječaj tvrtki svoga rođaka. 

Riječ je o tvrtki koja je u vlasništvu Tihomira Pajića, a vrijednost natječaja bila je milijun kuna. 

>> NAKON UHIĆENJA Sud časti međimurskog HDZ-a isključio Magdalenu Dovečer iz stranke

Magdalena Dovečer završila je Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, stažirala u Europskom parlamentu kao asistentica zastupnice Mariye Gabriel iz Bugarske u sklopu kojeg je među ostalim pratila i sastanke Odbora za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala, dvije godine je provela u Gradskoj upravi Grada Zagreba, nakon čega se vratila u odvjetničke vode u Međimurju, pišu 24sata

Ona je 2013. godine izabrana za predsjednicu mihovljanskog ogranka HDZ-a, a 2016. godine počela je raditi u HAMAG BICRO-u. 

Zamjenici europske tužiteljice vjeruju da je Dovečer napravila sve što je mogla da natječaj za posao s promotivnim materijalima za spajanje općina vrijedan milijun kuna prilagodi tvrtki svog rođaka kako bi ga upravo on i dobio. Cijela stvar trebala je biti financirana iz EU fondova pa je privuklo pozornost Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, a onda i europskog tužiteljstva. Navodni pokušaj pogodovanja se dogodio 2020. godine, a odustala je od ‘operacije’ kad je shvatila da su joj istražna tijela za petama. 

U međuvremenu, stiglo je priopćenje HDZ-a Međimurske županije u kojem stoji da je njihov Sud časti donio odluku o isključenju Magdalene Dovečer iz stranke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije