Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
MINISTAR BEROŠ Teško ozlijeđeno 19 putnika iz Poljske, više osoba je na operacijama
Slavko Midzor/Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

TRAGEDIJA NA A4

MINISTAR BEROŠ Teško ozlijeđeno 19 putnika iz Poljske, više osoba je na operacijama

- Ukupno je preminulo 12 osoba, a 32 osobe su ozlijeđene, od čega 19 teško, a 13 lakše, kazao je Beroš

Teška prometna nesreća dogodila se oko 5.40 sati na autocesti A4 u smjeru Zagreba. S kolnika je sletio autobus poljskih registracija. Poljaci su, kako je na konferenciji za novinare rekao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović  išli na hodočašće u Međugorje. 11 osoba je smrtno stradalo na mjestu nesreće, dok je jedna osoba preminula nakon reanimacije. Ukupno su 32 osobe primljene u bolnicu, a 19 ih je teško ozlijeđeno.

Ministar zdravstva Vili Beroš obratio se medijima ispred bolnice u Varaždinu.

Vezana vijest

BOŽINOVIĆ Putnici iz autobusa strave bili su hodočasnici koji su putovali u Međugorje Poljski autobus sletio s ceste TUGA I BOL Putnici iz autobusa strave bili su hodočasnici koji su putovali u Međugorje

"Izrazio bih sućut obiteljima", kazao je ministar Beroš.

"Reakcija žurnih službi je bila na visini. Na teren je izašlo 16 timova. Ozlijeđene su 33 osobe, a jedna je u Zagrebu preminula. Ukupno je preminulo 12 osoba, a 32 osobe su ozlijeđene, od čega 19 teško, a 13 lakše, kazao je Beroš. 

"Tu je i konzulica Poljske jer je dobro da ozlijeđeni čuju materinski jezik", dodao je. 

"Kod jedne ženske osobe traje operacija, i trajat će dugo, u stanju je životne ugroze", kazao je. U Zagrebu, kaže Beroš teško su ozlijeđene sve osobe, a dvije su na operaciji.

"Radimo sve što je moguće da bismo zbrinuli sve zbrinute putnike. Moj plan je danas obići sve bolnice, a oko 15 sati u Zagreb slijeće poljski kolega pa ćemo zajedno u jednoj bolnici posjetiti pacijente", rekao je Beroš.

"Ovo su podaci s kojima sada raspolažemo, očevid je u tijeku", kazao je Beroš dodajući da će se rješavati jedna po jedna kriza vezano za pitanje oko smrti novinara Vladimira Matijanića.

Najnovije

Reci što misliš!