Dosta putnika ima teške ozljede

VIDEO Pogledajte stravične prizore s mjesta nesreće u kojoj je poginulo 12 putnika

Ozlijeđeni su prebačeni u bolnice u Zagrebu, Varaždinu i Čakovcu

Na konferenciji za novinare nakon teške prometne nesreće između Brezničkog Huma i Komina, održanoj u varaždinskoj bolnici, rečeno je da je još jedna osoba preminula u bolnici. Tako je 12 osoba izgubilo život nakon što je autobus poljskih registracija sletio s prometnice. Više od 30 ozlijeđenih smješteno je zagrebačke bolnice, te u varaždinsku i čakovečku.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević rekla je da je na teren izašlo 16 timova hitne pomoći; 14 iz Varaždinske županije te po jedna iz Zagrebačke i Međimurske. 

– U 5:35 stigla je dojava hitnoj službi, u 5:48 na licu mjesta bio je prvi tim hitne pomoći. Akcija je završena u 7:55. Teško je ozlijeđeno 18 pacijenata; šest ih je prevezeno u Dubravu, šest ih je na Rebru, šest u Draškovićevoj. Preminulo je 11 osoba na licu mjesta, a još jedna podlegla je ozljedama u bolnici Rebro. To je za sada, jer još uvijek se diže autobus i nadam se da nema još netko tko pod autobusom. Čekamo konačni popis putnika – rekla je Grba-Bujević. Prema zasad dostupnim podacima, bilo je 43 putnika. 

Kako nam je potvrdio ravnatelj ŽB Čakovec, dr. Igor Šegović, u našu Bolnicu zaprimljene su dvije ženske osobe, koje, prema prvim informacijama, nisu životno ugrožene, ali trenutno traje obrada pa će se o njihovom stanju više znati kasnije.

>> TRAGEDIJA KAKVA SE NE PAMTI Dvije žene iz stravične nesreće prevezene u čakovečku Bolnicu!

Zasad nema informacija da bi u autobusu bilo djece, kao što se ne zna ni je li među preminulima vozač. Koliko je onih koji su životno ugroženi, nema preciznih informacija, na konferenciji je rečeno tek da ih ima nekoliko koji su u kritičnom stanju. 

Na konferenciji za novinare prisustvovali ministar unutarnjih poslova i načelnik Stožera civilne zaštite RH Davor Božinović, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, zamjenica župana i načelnica Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Silvija Zagorec, načelnik PU varaždinske Predrag Benčić, pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Varaždinske županije Ivica Matošić, ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladen Smoljanec te specijalist abdominalne kirurgije u Općoj bolnici Varaždin prim. dr. sc. Ranko Stare.

U nastavku donosimo snimku cijele konferencije s portala Varaždinski.hr:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije